Apartheid in Israël

Het leven van Palestijnen wordt met de dag onmogelijk gemaakt.
Terwijl de Gaza de grootste openlucht gevangenis is, wordt het leven op de West-Bank steeds ondraaglijker.
Het Israëlische leger heeft het steeds meer voorzien op de jeugd. Het laatste jaar zijn er 1,467 kinderen opgepakt, waarvan de jongste 8 was.
Aangezien deze kinderen jaren kunnen worden vastgezet zonder een proces, traumatiseert dit de kinderen waanzinnig.
http://www.middleeasteye.net/in-depth/features/childhood-interrupted-hurdles-life-after-prison-young-palestinians-1947008568
Elke nacht worden er in Palestijnse dorpen razia’s waar met name kinderen van hun bed worden gelicht. Daarbij zijn ook verschillende Palestijnen door het leger vermoord. Het lijkt wel een dagelijks terug kerende kristalnacht die al jaren voorgaat, maar niet in Duitsland maar op de West-Bank uitgevoerd door de slachtoffers van de tweede wereld oorlog. Zij zouden toch beter moeten weten.

Tevens wordt er steeds meer land afgepakt oogsten vernietigd en kuddes schapen vermoord door de Settlers om het economische leven voor Palestijnen onmogelijk te maken. Mensen worden van hun land verdreven om nog meer Settlers te huisvesten.
Netanyahu heeft het op verschillende gelegenheden al duidelijk gemaakt. Wij geven geen land terug, want het is ons land.
https://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2018/03/de-bron-van-al-walaja-is-na-renovatie.html#more

Op de wegen aangelegd door Israël mogen Palestijnen niet komen. De infra structuur is alleen voor Israëlisch. Een vorm van apartheid. Tevens vallen de Palestijnen onder de militaire rechtbanken, terwijl de joden onder het civiele recht vallen.
De Palestijnen worden langzaam het gebied uit geduwd naar omringende landen om daarna nooit meer te worden toegelaten in het land wat “voorheen” Palestina was.

De rest van de wereld kijkt lijdzaam toe of ondersteund het streven van Israël door b.v. Trump.

Ik ben bang, dat er geen weg terug meer is.
Israël is een grote schurken staat geworden, die mensenrechten grof schend.
Een algehele boycot is waarschijnlijk nog het enigste wapen om het te stoppen, maar er zijn al landen, die een boycot van Israël strafbaar stelt met een gevangenis straf van minimaal 3 jaar.
Het bewijs, dat Israël ongestraft zijn gang kan gaan.
Tevens moeten we maar stoppen om de Palestijnen financieel te steunen, daar 75% van de gelden bij Israël terecht komt. Nog sterker Israël is economisch afhankelijk van de hulp, die aan de Palestijnen verstrekt wordt.

Wat de oplossing is, ik weet het niet meer. Israël zal niets toegeven en alleen nog maar uitbreiden, terwijl de Palestijnen geen vuist kunnen maken tegen het modernste leger van de wereld.

 

Advertisement